Red Velvet Cake

de laylalala in Torturi, 15 Iul 2010 | 5622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 350 gr faina
  • 10 gr cacao pudra
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 100 ml lichior de capsuni
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
  • Pentru crema
  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr crema de branza
  • 300 gr zahar pudra
  • coaja arasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:

Incalzeste cuptorul la 180°

Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi taie-l pe orizontala in 1-2 parti.

Pentru crema amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

Pentru asamblare, aseaza un blat pe farfurtie unge cu crema si acopera cu un alt blat.Decoreaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

lia maria 1

16.07.2010, 10:07

ce frumos

Rocsi 1

16.07.2010, 11:31

foarte frumos..tu faci dulciuri pentru o cofetarie ceva sau pentru cei care iti cer asta?ca arata specaculos deserurile tale

laylalala 1

16.07.2010, 21:56

Nu fac pentru cofetarii.Mai fac din cand in cand daca imi cere un apropiat, dar in rest fac pentru acasa.De exemplu acest tort l-am facut de ziua mamei mele (15 iulie), cei trei oameni din varful tortului sunt eu, fratele meu si tatal

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "80 ++"